2010–2012 syntyneet (U15-U13) 2 x 15 min tehokasta peliaikaa.
    2013–2016 syntyneet (U12-U9) 2 x 12 min tehokasta peliaikaa.
    2017 syntyneet (U8) 2 x 10 min tehokasta peliaikaa.

Vanhempi mini-ikäluokka (2013-syntyneet / U12) pelaa isoihin koreihin pienellä pallolla (nro 5).

2010–2014 (U15-U11) syntyneiden sarjoissa pelimuotona on 5 vs 5. 2015-2017 (U10-U8) syntyneiden sarjoissa pelimuotona on 4 vs 4.

Ajanottaja pysäyttää pelikellon, kun tehdään pelitilannekori ottelun toisella jaksolla tai ensimmäisellä jatkoajalla, kun pelikello näyttää 2:00 tai vähemmän.

Tauko on kolme minuuttia. Jatkoaika on kolme minuuttia. Jos jatkoaika ei tuo ratkaisua, seuraava jatkoaika loppuu ensimmäisestä pisteestä (sudden death). Toinen jatkoaika aloitetaan ylösheitolla.

Pakollista peluuttamis- tai lepäämissääntöä ei ole. Pöytäkirjaan kirjattavien pelaajien lukumäärää ei ole rajoitettu.

HUOM! Pelaaja saa pelata yhden ikäluokan sisällä vain yhdessä joukkueessa!

2. Aikalisät
    Joukkueella on käytössä yksi aikalisä molemmilla pelijaksoilla. Mahdollisella jatkoajalla on yksi aikalisä (1+1(+1)). Toisella puoliajalla mahdollisesti käyttämätön aikalisä ei siirry jatkoajalle.

Jos toisella pelijaksolla tai jatkoajalla pelikellon näyttäessä 2:00 minuuttia tai vähemmän on myönnetty aikalisä joukkueelle, jolla oli oikeus pallonhallintaan takakentällään, tämän joukkueen valmentajalla on oikeus päättää, heitetäänkö aikalisän jälkeinen sisäänheitto kyseisen joukkueen etukentän sisäänheittoviivan kohdalta vai takakentältä lähinnä kohtaa, jossa pallo oli, kun peli keskeytettiin.

3. Joukkuevirheet
    Joukkuevirheet täyttyvät kuudennesta (6) virheestä puoliajalla, jolloin seitsemännestä (7) virheestä heitetään kaksi (2) vapaaheittoa. Joukkuevirheet ovat voimassa myös mahdollisella jatkoajalla.

4. Puolustusmuodot
    2010–2012 syntyneillä puolustusmuoto on vapaa koko ottelun ajan. 2013–2017 syntyneillä koko ottelu on pelattava pelaajavartiointia.

5. Minien, mikrojen ja supermikrojen poikkeavat pelisäännöt (2013–2017 syntyneet)
    Pelaajavartiointi on pakollinen koko ottelun ajan.

2015–2017 syntyneiden sarjat pelataan 4 vs 4.

Sisäänheitto 2013–2017 sarjoissa: Palloa ei tarvitse käyttää erotuomarilla rikkeen jälkeen. Sisäänheitto suoritetaan tuomarin kautta jakson alussa sekä virheen, pelaajavaihdon ja aikalisän jälkeen.

Kolmen pisteen heitto 2013–2017 sarjoissa: 3 pisteen heittoviivaksi teipataan ns. "espanjalainen laatikko" (neliö, jonka sivut ovat 5,8 metriä. Yksi sivuista päätyraja.) HUOM. Mikäli "espanjalaista laatikkoa" ei ole teipattu, kolmen pisteen viiva on aikuisten kolmen pisteen viiva.

6. Pöytäkirjat, lämmittely ja ottelusta myöhästyminen
    Ottelupöytäkirjat pidetään sähköisesti. Joukkueen tulee vahvistaa kokoonpano viimeistään 10 minuuttia ennen ottelun alkua pöytäkirjan pitäjälle. Joukkueiden on varauduttava suorittamaan verryttely salin ulkopuolella. Ottelusta myöhästynyt joukkue tuomitaan 20-0 hävinneeksi.

7. Joukkueiden keskinäinen sijoittuminen
    Lohkossa korkeammalle sijoittuu joukkue jolla on eniten sarjapisteitä. Voitosta saa kaksi (2) sarjapistettä ja tappiosta nolla (0). Tasapisteissä olevien joukkueiden sijoituksen ratkaisusäännöt: